sâmbătă, 6 decembrie 2008

Tort de ciocolata

Ingredientele pentru blatul tortului de ciocolata sunt:

-9 oua

-9 linguri zahar

-6 linguri faina

-3 linguri pesmet

-7 linguri nuca macinata

-2 praf vanilie

-1 praf de copt

Galbenusurile se freaca cu zaharul bine-bine, dupa care adaugam spuma de albusuri, faina, pesmetul, nuca macinata si praful de vanilie treptat. Usor se adauga si faina cernuta si praful de copt.

Pentru crema de ciocolata avem nevoie de :

-5 oua intregi

-300 gr zahar

-300 gr unt

-40 gr cacao

Ouale intregi se bat cu 300 de gr zahar, pana se face o crema. Asezam cratita pe o baie de aburi timp in care amestecam continuu , pana cand crema se ingroasa ca o smantana groasa. Cand e gata o lasam sa se raceasca, insa o amestecam din cand in cand pentru a nu se forma pojghita.

Intre timp se freaca 300 gr de unt (80% unt) cu cacao. Peste aceasta crema se adauga ouale racite ( crema cu consistenta ca de smantana) si se amesteca.

Blatul se taie in 3 , se insiropeaza fiecare bucata, si peste se intinde crema. La final se orneaza cu ce va pofteste inima.

Pofta buna!!!

Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Laica www.laica.ro si Teo's Kitchen http://gospodini.blogspot.com/ pentru castiga un cantar de bucatarie.






























3 comentarii:

  1. Anonim10:19:00

    mama ce bine arata, mi-ai facut si mie pofta fug acuma sa fac :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Monica, ma bucur ca iti place tortul meu, intr-adevar e delicios, si un tort fin..astept o poza sa vad cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim21:15:00

    Cristina!!! super reteta am incercat-o, i-am facut un tort la fetita mea si toata lumea a laudat-o si a intrebat cand o mai fac!! Mersi din suflet, te pup

    RăspundețiȘtergere